De Roofviscommissie

Onze roofviscommissie geeft de roofvissers binnen de vereniging een eigen platvorm.
De commissie promoot het vissen op roofvis, geeft voorlichting over technieken en organiseert meerdere roofvis-gerelateerde activiteiten.

Voorlichting aan de leden
De roofviscommissie richt zich onder meer op het voorlichten van de leden over de hedendaagse roofvistechnieken.
Denk hierbij aan het toepassen van verschillende soorten kunstaas in verschillende situaties, het gebruik van de juiste hengel hierbij en het landen van snoek met behulp van een schepnet en/of de kieuwgreep.

Specifiek voor de jeugd kan daarbij ook in samenwerking met de jeugdvisgroep voorlichting worden gegeven over basale vistechnieken, zoals het werpen en binnen draaien.

Beginnende vissers vinden het lastig om te kiezen uit het enorme aanbod van hengels, molens en kunstaas, dus hierover willen ze graag informatie ontvangen. De commissie kan voorlichting geven over het vissen op roofvis in de wateren binnen (en buiten) het verenigingsgebied.
Hierbij kan de aanwezige roofvisstand worden beschreven en info worden gegeven over de toegankelijkheid, parkeerplaatsen en eventuele ter plekke geldende regelgeving.

Ook kunnen tips, ervaringen of leuke vangstverhalen en foto’s van commissieleden en andere vissers worden gedeeld.

Activiteiten voor de leden
Onze roofviscommissie zal regelmatig leuke activiteiten voor de leden organiseren, zoals lezingen, workshops/clinics en visdagen.

Deze activiteiten worden ruim van tevoren aangekondigd op de website, eventueel samen met een inschrijfformulier.
Tijdens deze avonden leren de leden elkaar kennen en kunnen eventueel vistrips worden gepland.

Daarnaast kun je denken aan workshops onderlijnen en kunstaas maken, verantwoord vissen, werp- en visdemonstraties aan de waterkant, roofvisdagen, dood aas dagen, bootvisdagen en roofviswedstrijden.

Voor jongeren kunnen een jeugdviscursus, jeugdavonden, roofvisdagen worden georganiseerd.
(dit gebeurt dan in samenwerking met de jeugdvisgroep)

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met;

Bert van Arkel